Conceptul de oferta unica de vanzare, este un concept pe cat de simplu atat de efficient. Este utilizat cu succes la scara larga de catre companiile mari de foarte multa vreme, dar nu inteleg de ce este ignorat in continuare de marea majoritate a intreprinzatorilor mici si mijlocii?!

Ce reprezinta mai pe larg o oferta unica de vanzare?

OUV reprezinta pur si simplu o combinatie unica de puncte tari pe care oferta o prezinta in piata: avantaje, beneficii, caracteristici care atrag pentru ca raspund unor nevoi sau compenseaza lipsa altor puncte tari.

Produsele si serviciile de o calitate mediocra isi gasesc o nisa in piata oferind termene de plata mari, pret mic, in general lucruri care subtieaza profitul in loc sa il creasca. In schimb serviciile calitative atrag pentru ca ofera servicii cu valoare adaugata, evident pentru bani mai multi - margine de profit mai mare. In aceste situatii raportul calitate pret este un punct tare. Daca va uitati bine la ofertele voastre si la ale concurentei veti observa ca fiecare dintre ei are o OUV, chiar daca nu este evidenta si bine pusa in valoare, o analiza fina a ofertelor va determina oferta unica a fiecaruia.