Care este cel mai bun mod de a creste puterea unui motor?

Orice masina pe care o cumperi astazi de la un producator de automobile obisnuit are o serie de compromisuri facute la constructia ei. Aceste compromisuri sunt cauzate de mai multi factori:

  • Incercarea de construi masina intr-un anumit interval de pret
  • Necesitatea de a respecta standardele de emisii
  • Cresterea profitului din vanzare prin utilizarea de piese low cost

Aceste compromisuri facute de producator, de multe ori ofera loc pentru imbunatatirea performantei!

De ce sa investesti 200 EUR in resoftare sau chiptuning?

Noi credem ca este mai mult decat justificata investitia, chiar si in cazul unor masini foarte lente si cu putini cai. Si asta pentru ca o resoftare de calitate face exact ce trebuie: transforma comportamentul general al motorului, optimizeaza aprinderea, motorul raspunde mai bine la acceleratie la turatii joase, face masina mai placuta la condus, si fara discutie mai incitanta in scurtele momente in care simti nevoia de mai multi cai.

Cu cat imi poate creste puterea si cuplul ?

Ca regula generala in functie de motorul autoturismului puterea se modifica astfel:

  • Motoare Turbo ( diesel si benzina ) - crestere de putere este intre 20 si 35%
  • Motoare injectie normal aspirate - crestere de putere intre 5 si 12%

Cat dureaza operatia de efectuare a tuningului?

Avantajele unor faruri / proiectoare echipate cu HID Xenon

Functionare de durata.

Durata de viata a unui bec HID Xenon este de aproape 3000 de ore, de 8 ori mai mare decat lampile cu halogen conventionale (aproape 400 de ore). Asta inseamna o economie substantiala pentru dumeavoastra.

Luminozitate mare

Lumina produsa de instalatiile HID Xenon este cu 300% mai mare decat la lampile cu halogen conventionale. Acest lucru este foarte important pentru dumneavoastra atunci cand conduceti masina pe timp de noapte, in conditii de luminozitate scazuta sau atunci cand ploua. Este demonstrat faptul ca 60% din accidentele produse in astfel de conditii sunt cauzate de lumina slaba. Sansele ca asa ceva sa se intample atunci cand folositi o instalatie de iluminare cu xenon sunt mult mai mici.

Consum scazut

Consumul de energie electrica este de 35W. Acest consum reprezinta aproximativ jumatate din cel al lampilor cu halogen traditionale, respectiv 55W.

Teste la care sunt supuse kiturile xenon de catre producator: