Despre RESOFTARE sau CHIPTUNING Auto? Metode - Efecte - Caracteristici - Riscuri - Consum

De ce sa investesti 200 EUR in resoftare sau chiptuning?

Noi credem ca este mai mult decat justificata investitia, chiar si in cazul unor masini foarte lente si cu putini cai. Si asta pentru ca o resoftare de calitate face exact ce trebuie: transforma comportamentul general al motorului, optimizeaza aprinderea, motorul raspunde mai bine la acceleratie la turatii joase, face masina mai placuta la condus, si fara discutie mai incitanta in scurtele momente in care simti nevoia de mai multi cai.

Cu cat imi poate creste puterea si cuplul ?

Ca regula generala in functie de motorul autoturismului puterea se modifica astfel:

  • Motoare Turbo ( diesel si benzina ) - crestere de putere este intre 20 si 35%
  • Motoare injectie normal aspirate - crestere de putere intre 5 si 12%

Cat dureaza operatia de efectuare a tuningului?

Operatia dureaza intre 1h si 5h in functie de metoda folosita (chip clasic, OBD sau BDM).

Ce se intampla cu consumul?

Consumul poate sa scada cu pana la 0.3-1 litri / 100km. Majoritatea celor care cauta crestere de putere nu sunt tentati sa mearga la consum cu masina, ci mai de graba la performante, acestia obtin performante mai bune ca inainte de optimizare cu un consum egal cu cel initial.

Pot sa mai folosesc softul original dupa modificare?

Da, la cerere firma care executa operatiunea de chiptuning va poate rescrie ECU cu softul original (din orice motiv doriti dvs).

Va scadea durata de viata a motorului ?

NU. Prin optimizarea ECU-ului nu se forteaza parametrii admisi de producator. Modificarile facute se incadreaza in tolerantele cerute de fabricantul autoturismului si a pieselor componente ale motorului. Se poate face si o optimizare depasind limita superioara a tolerantelor acestor piese, dar astfel de modificare nu este destinata utilizarii zilnice ( chiar si modelul A a lui Henry Ford avea o tija pe coloana de directie cu ajutorul careia soferul putea controla aprinderea - scopul era sa imbunatateasca performantele motorului prin ajustarea momentului injectiei si amestecul cel mai bun de aer-combustibil).

Este remaparea OBD detectabila la inspectiile periodice ?

NU. Parametrii motorului sunt modificati pornind de la softul original al motorului. Remaparea OBD se face rescriind chipul original prezent in masina, la astfel de modificare se incadreaza doar autoturismele fabricate dupa 2000. Cele fabricate inainte de 2000 trebuiesc modificate prin chiptuning clasic.

Specialistii TCM TURBO GMBH garanteaza ca optimizarea parametrilor motorului din timpul operatiuni de chiptuning nu scurteaza in vreun fel viata motorului, singurul risc venind din partea posesorilor care abuzeaza frecvent de performantele imbunatatite ale masinii, si nu-i poti invinui pe deplin, pentru ca resoftarea face condusul mult mai usor, indiferent ce stil de conducere ai aborda.

Sfaturile noastre:

  • Intotdeauna asigurati-va ca cerinta de calitate este indeplinita si deci nu apar probleme mai tarziu
  • Face-ti o diagnoza masinii dvs. inainte de resoftare, pentru a lua decizia corecta, o masina cu probleme nu va avea aceeasi crestere de putere si veti ramane dezamagiti.
  • Asigurati-va ca obtineti garantie pentru soft si rescrierea lui la cerere
  • Comparati oferte de chiptuning diferite, nu numai la nivelul de performanta si pret, dar si la garantie, vechimea in domeniu a companiei, aparatele profesioniste pe care le detin
  • Fiti sceptici cu privire la ofertele care promit cresteri de putere spectaculoase si economii substantiale de combustibil, acestea nu pot fi realizate decat la foarte putine tipuri de motoare
  • Intrebati daca cresterile de performanta pot fi detectate pe un banc de proba

 Furnizor: Optix Car, Baia Mare