Metode Tuning Motor, ECU. Care este Cel mai Bun Mod de a Creste Puterea unui Motor?

Care este cel mai bun mod de a creste puterea unui motor?

Orice masina pe care o cumperi astazi de la un producator de automobile obisnuit are o serie de compromisuri facute la constructia ei. Aceste compromisuri sunt cauzate de mai multi factori:

  • Incercarea de construi masina intr-un anumit interval de pret
  • Necesitatea de a respecta standardele de emisii
  • Cresterea profitului din vanzare prin utilizarea de piese low cost

Aceste compromisuri facute de producator, de multe ori ofera loc pentru imbunatatirea performantei!

 Exista multe moduri diferite de a aduce cai putere unui motor standard:

  • Schimba softul din computer. Uneori, nu intotdeauna, puteti schimba performantele unei masini prin schimbarea chip-ROM-ul sau a softului in unitatea de control a motorului (ECU). Puteti face aceasta operatiune la dealerii de tuning de pe piata
  • Sa vina aerul mai usor. Cand un piston se misca in admisie, rezistenta aerului poate fura puterea de la motor. Unele masini mai noi folosesc colectoare de admisie pentru a elimina rezistenta aerului acolo. Filtrele de aer mai mari si scurtarea conductelor de admisie pot imbunatati, de asemenea, fluxul de aer marind astfel puterea motorlui.
  • Evacuarea aerului mai usoara. In cazul in care teava de esapament este prea mica sau toba de esapament are o multime de filtre care duc la o presiune mare, pot fura din puterea motorului . Folositi sisteme de evacuare de inalta performanta cu tevi de esapament mari prin care curge aerul liber pentru a elimina presiunea in sistemul de evacuare.
  • Schimba capetele si camele. Multe motoare standard au o supapa de admisie si o supapa de evacuare. Cumpararea unui nou capat, care are patru supape pe cilindru va imbunatati in mod dramatic fluxul de aer si puterea. Folosirea camelor performante face de asemenea, o mare diferenta.

 Furnizor: Optix Car, Baia Mare