Atat SEO cat si AdWords au menirea de a directiona trafic catre site-ul tau,

cu alte cuvinte sa aduca vizitatori paginilor tale web dintre cei care cauta idei, solutii, furnizori sau pur si simplu informatie relevanta utilizand cuvinte cheie prin intermediul unui motor de cautare (in principal Google).

Vizitatorul ajunge pe pagina ta, daca gaseste ceea ce cauta si il convinge contintul, va ajunge clientul tau.

Ambele metode urmaresc acelas obiectiv, dar principiile difera, practic reprezinta puncte de vedere opuse.

Pentru o cat mai buna intelegere a celor doua modalitati sa vedem ce reprezinta si care sunt principiile de baza si elementele definitorii.

Crearea unui site este primul si cel mai important pas, dar fara promovare nu va produce nici un efect, de acest lucru ti-ai dat seama sau iti vei da seama foarte repede.

Exista diferite metode de promovare a unui site, in cele ce urmeaza ne rezumam la cele mai importante dintre ele – SEO & AdWords.

Ambele metode urmaresc acelas obiectiv, dar principiile si activitatile presupuse difera semnificativ. Pe scurt:

  • in cazul AdWords platesti Google ca sa te plaseze acolo unde vrei atunci cand vrei (impact pe parte de cautari dar si promovare prin display de bannere)
  • iar in cazul SEO platesti pe cineva ca sa convinga Google sa te plaseze cat mai sus pentru cat mai multe cuvinte cheie gratiuit (impact variabil, si doar pe parte de cautari)

practic reprezinta puncte de vedere opuse care dau nastere la o serie de avantaje si dezavantaje, prin analiza acestora putem sa deducem care dintre cele doua este mai potrivita obiectivului urmarit.

Mai multe informatii, o descriere mai ampla a celor doua modalitati de promovare gasiti in articolul precedent.

In acest articol propunem o trecerea in revista a avantajelor si dezavantajelor celor doua metode, dupa care intr-un studiu de caz vom propune o abordare concreta in 3 situatii diferite.